Koirista en tiedä, mutta ainakin mamma on nauttinut näistä vähistä pakkasista mitä nyt on ollut. On ihanaa olla ulkona kun lumi narskuu jalkojen alla ja pakkanen nipistelee poskia. Tänään käytiin retkellä, Martta ja Öppe oli luonnollisesti matkassa mukana. Puin Öpelle haalarin ja taukopaikalle mulla oli vielä sellanen liivi sille, mutta silti se raukkaparka hytisi kylmissään. Käärin sen lopulta takkiini ja siinä se sitten oli nuotion ääressä, takin sisässä. Vasta kun tarjosin niille makkaraa niin se heräs horroksestaan.Kyllä se sitten taas virkos kun lähdettiin liikkeelle ja kotiinpäin. Täytyy kai myöntää, että tälläiset talviset retket ei oikein Öpelle enää sovi se kun on rassu niin herkkä palelemaan. Martta oli kun ei olis pakkasta huomannukaan, tohotti meneen tuolla ja välillä katseli maisemia kiven päälle kiiveten. No onhan sillä kyllä ihan toisella tavalla tota turkkia ku Öpellä ja nuori ja vireekin se on, mamman hössö. Nyt on molemmat väsyneitä ja niin on kyllä mammakin.

Mimmi ja Emma on kasvaneet hurjasti! Niissä erottuu jo niin selviä luonne eroja, että oikein huvittaa. Emma on enemmän tarkkailija, sellanen jäyhä jököttäjä. Välillä se  ottaa kunnon painiotteen ja kellistää Mimmin tantereeseen. se on edelleen kooltaan isompi, siis Emma, ja isompi siitä taitaa tullakkin. Emma on jo pitkään hyppinyt itsenäisesti pentulaatikosta pois, Mimmi oppi tuon isojen tyttöjen taidon vasta pari päivää sitten. Mimmi on luonteeltaan enemmän terroristi. Kaikki paikat on tutkittava ja kissoja käytävä ärsyttämässä. Huimapäisyyttä riittää. Ne jo Martan kanssa otti pienet leikit, kun käytiin tässä yks päivä kyläss. Emma sensijaan ahdistui kun Martta yritti tuttavuutta tehdä. Ensi viikolla lapset täyttääkin sitten 7 viikkoa, eikä ole enää pitkä siihenkään kun Mimmi tulee tänne meille. Saas nähdä  mitä lapset tuumaa kun ensi viikolla käyvät eläinlääkärin tarkastuksessa, hauska myös kuulla mitä niistä sanotaan. Pamela alkaa olemaan jo melko kypsä laposiinsa, on ne sellasia pirulaisia ;)

Martta osoitti taas nopeuttaan. Meidän tarhassa asustava koira on ollut nyt öitä sisällä, aamulla vein sitä sitten tarhaan niin se karkasi. Martta päästeli perässä ja ihan kannoilla se pysy vaikka kyseessä oli kuitenkin iso, nopea koira. Ei mikään turha tyttö.Muutenkin ovat nyt riehuneet keskenään tossa pihassa ja kyllä Taku saa välillä tosissaan töitä tehdä, että pysyy perässä, Martta kun kuitenkin on pienempikokoisempi.