Ingrid on koko kevään muninut innokkaasti ja minä olen vähintään yhtä innokkaasti kiikuttanut munia äidin hautomakoneeseen. Hautomakoneesta onkin menestyksekkäästi putkahdellut pikkuruisia hanhivauvoja ja edelleen on munia tekeytymässä. Äiti on nähnyt kovan työn käännellessään, kastellessaan ja seuratessaan munien kehittymistä.

Helatorstain tietämillä Ingrid alkoi näyttämään oireita hautomisesta ja niinpä jätin munan pesään, silläkin uhalla että meidän markilla myös muut kuin minä näitä munia halajavat. Muna säästyi kuitenkin koirien tuholta ja tällä hetkellä Ingrid kököttää tyytyväisen oloisena hautomassa yhteensä kolmea munaa.

Hanhikaksikko on kevään mittaan vaellellut isollakin reviirillä, mutta nyt rouvan hautoessa herrasmies Hannu päivystää pihassa mahdollisien uhkaavien vaarojen varalta. Kerran pari päivässä Ingrid jättää pesän hetkeksi ja käy syömässä sekä juomassa. Tämän ajan Hannu pitää tiukasti huolta rouvastaan ja puolustaa tätä mahdollisia uhkaajia vastaan. Kun Ingrid on valmis palaamaan pesälle saattaa Hannu tämän puoleen väliin, varmistaen että paluu on turvallinen.

Toivotaan nyt, että hautominen on menestyksellinen ja saataisiin pieniä hanhivauvoja pihaan taapertamaan <3 Haasteita kyllä riittää. Pahin perheonnen uhkaaja löytyy perhepiiristä. Martta on verenhimoinen peto, mitä tulee pieniin poikasiin. Isojen lintujen se antaa kyllä olla rauhassa, mutta heti kun joku pieni eksyy sen reitille niin ei hyvää seuraa. Tosin hanhiherra on pitänyt Martan melko hyvin kurissa, joten toivoa sopii että kuri ulottuu poikasiinkin.

Mahdollisesti pieniä kanivauvojakin olisi tulossa, että tässä joutuu jännitämään aivan moninkertasesti!