Kevät on aina kiireistä aikaa. Miljoonia ajatuksia ja suunnitelmia sinkoilee päässä. Niin paljon suunnitelmia ja liian vähän aikaa toteuttaa niitä. Tällä hetkellä työn alla on kanojen tarhan rakentaminen, tai tarha itsessään on olemassa sitä vain tarvitsee hieman parannella kanasia varten. Suunitelmissa olisi, että myös Siiri kani muuttaisi Wagnerin ja rouvien kanssa tuohon tarhaan. Ihana veljeni nikkaroi eilen kanasille pienen kesäkopin, jotta pääsevät Suomen vaihtelevassa kesäilmastossa myös suojaan. Mulla on kolme eri kanaporukkaa ja niiden sijoittelu aiheuttaa joka kesä samanlaista päänvaivaa. Muutoin saisivat olla kaikki samassa, mutta kun noilla miekkosilla tahtoo olla niin kova ego etteivät mahdu samaan tarhaan. Onneksi ankkavauvat lumpsahtavat yhden kanaporukan kanssa samaan. Vaikka eihän ne mitään vauvoja enää ole, isoja rötkäleitä jo. Vaikuttaisi siltä, että ainakin kaksi olisi naaraita, onneksi.

Tänä aamuna tein epämieluisan löydön Ukon kaviosta. Naulan kantahan se siellä kilahti kaviokoukkuun :/ Poistin naulan ja ensiavuksi lioteltiin kaviota jodivedessä. Jatkossa täytyy paketoida kavio ulkoiluun, jotta tuolta mun ah niin rapaisesta tarhasta ei tulis kavioon liiemmälti pöpöjä. Joskus oon kuullu että "hevoseton on huoleton" ja tuntuu siltä, että pitää mun kohdalla paikkaansa liiankin hyvin :/ No onneks just kävi eläinlääkäri vierailulla tuikkaamassa jäykkäkouristus rokotuksen ja samalla tsekattiin hampaat :) Ukko käyttäytyi tapansa mukaan NIIN hienosti. Tuon pollen kanssa ei oo kyllä tarvinnu hoitotoimenpiteiden tekemisestä koskaan kiistellä.

Koirat nauttii keväästä ja kaikesta siitä ihanasta mitä lumen alta on paljastunut. Tuloksena väsyneitä, onnellisia ja haisevia koiria! Olen ollut vapailla ja koirat on viettäny mun kanssa päivät pihalla puuhaillen. Josko huomenna pesis Martan ja laittais muita koiria varten leikkuukoneen iskuun!

Piharemonttia isommassakin mittakaavassa on suunnitteilla. Meijän piha on niin mukavan märkä melkein vuodenajasta riippumatta, niin nyt pitäis laittaa vähän salaojitusta kuntoon ja samalla myllätä vähän muutakin. Toivottavasti tää remontti ei oo yhtä pitkänsitkee ku meijän viime vuoden sisäremontti :D

Hanhirouva Ingrid on muuten muninut melko ahkeraan ja usein olen jopa ennättänyt löytämään munan ennen koiria. Munat ovat menneet suoraan äitelle hautomakoneeseen, joista on onnistuneesti kuoriutunut jo kolme pikkuhanhea. Lisää on tulossa, toivottavasti kaikki ei jää käsiin tai tulee talvella ahdasta :D