Silmä bongaa tähän aikaan vuodesta jos jonkilaista, myös täältä netin ihmeellisestä maailmasta. Monena vuonna olen miettinyt, että pitäisi kerätä nokkosta talteen ja yhtä monena vuonna se on jäänyt. Nyt löysin taas nokkosen terveysvaikutuksia käsittelevän jutun ja päätin, että TÄMÄ on se vuosi kun sitä nokkosta kerään! Muutenkin joka paikka tulvii kauhutarinoita siitä, mitä meille tosiasiassa syötetään, niin nokkonen omasta pihasta kuulostaa vallan hyvältä! Jos sitä alkuun koittaisi ainakin kuivat. Kuivattunahan se uppoo moneen evääseen niin että sitä ei sieltä kyllä bongaa. Viime kesänäkin intouduin kuivailemaan yrttejä, lähinnä äidin maalta ja kyllä ne on tässä talven aikana jonnekin uponneet. Jos sitä saisi itsekin tänä vuonna laitettua vaikka basilikaa ja oreganoa niin ei tarvitsisi enää kaupasta niitäkään ostella.

Omavaraistalous kiehtoo minua monella tavoin. Toki tällä minun rääpystelyllä on vielä pitkä matka omavaraistalouteen, eikä moiseen riitä aikakaan, mutta kyllä minä silti tietynlaista tyytyväisyyttä tunnen laittaessani ruokaa oman (tai äitin :D) maan antimista. Marjoja pitäisi kerätä edellisvuotta enemmän ja jos saisi ne omat sipulit ja valkosipulitkin riittämään... Pakkaseen pitäisi tehdä nyt inventaaritota, mitä se on syönyt. Viime vuoden valtaisan mehusadon jäljiltä meillä on käytössä nyt kaksi pakastinta ja toinen pitäisi kyllä saada tyhjäksi. Vielä kun pääsisi siihen,että pystyisi ne ylimääräiset kukot laittamaan lihoiksi, mutta se kyllä edelleen on sellainen kynnys, että siihen en vielä kykene. Itsehän en lihaa syö, mutta olisi kiva että muut söisivät sellaista lihaa, että tietää missä se on käyskennellyt.  Jonainpäivänä elämäntilanne on ehkä sellainen, että omavaraistalous on taas askeleen verran lähempänä!

Ainiin ja se kasvihuone! Se on pystyssä ja valmis, vähän vielä hienosäätöä toki vaatii, mutta periaatteessa se on taimia vaille. JEE! Pessimistihän ei pety koskaan ja näin se on, sillä huone on pystyssä epäilyistä huolimatta :D